top of page
DSC_0518.JPG

Nieuws

Tip della settimana:
Tiny huis aan het Bracciano meer (Lazio)

Ultieme kans om laagdrempelig en klein te beginnen met een eigen plek in Italië. En waardevast te investeren. Wij zijn fan van Lago Bracciano en omgeving. Waarom? Heel makkelijk en snel aan te rijden vanaf Fiumicino Airport (32 km) of met de trein vanuit Rome (elk half uur een trein). Mooie natuur en omgeving want het meer ligt midden in het Parco Naturale Regionale di Bracciano. Schitterend (vulkanisch) kratermeer met kraakhelder schoon zwemwater waar geen motorboten zijn toegestaan. Prettige mix van locals, Romeinen en summier toerisme. De plaatsen Bracciano, Anguillare en Sabazia en Trevignano Romano hebben elk hun eigen charme, klein behapbaar maar met alle voorzieningen en veel leven. Omgeving voor liefhebbers van fietsen, wandelen, natuur, cultuur en watersport (windsurfen). Te koop staat een huisje van 55 m² woonoppervlakke met een eigen, afsluitbaar terrein, aan de rand van een kleinschalige camping. De tuin is zeer privé gelegen en ruim 3.600 m2 met fruitbomen. Het meer ligt op enkele meters afstand. Het tiny huisje is opgebouwd uit een woonkamer met eenvoudige keuken, slaapkamer, badkamer met douche. Er is een bergingsruimte die goed als extra woonruimte kan worden ingericht. Houten dak. Buiten leef je onder de veranda en is er een houtoven in de tuin. Op 1 kilometer loopafstand van het leuke stadje Bracciano. Prijs 195.000. Met een extra investering van circa 20.000 ben je klaar. Ook ideaal als toeristische investering.

Tiny House aan Braccioano meer.jpg
Subito.it

De Italiaanse versie van  marktplaats. Heel bekend en populair onder Italianen. Wij zijn ook fan. Vanzelfsprekend kun je hier heel veel vinden. Vaak ook gratis op te halen meubels. 

 

https://www.subito.it

Screenshot 2023-07-14 at 21.01.15.png
Als landbouwondernemer veel meer kansen om groot te bouwen in Italie.

 

Er zijn veel domeinen, huizen en rustico’s te koop in Italië waar je alleen wat van kunt maken (lees meer m2 kunt bouwen) als je een landbouwondernemer bent. Een zogeheten imprenditore agricolo.

 

Klinkt als een lastige hobbel als jij je oog hebt laten vallen op een landelijke locatie waar je alleen meer dan 70m2 kunt bouwen als je zo een erkenning hebt. 

 

Wij kunnen je helpen die erkenning te krijgen. Wij kennen de regels, de digitale opleidingen waar je als Nederlander terecht kunt. Wil je zelf de cursus gaan doen? Reken op een cursus van 150 lesuren (ook in het Engels). Wij helpen je met alles wat nodig is.


https://www.cefipform.it/corsi-cefip-form/corsi-qualifica-online-abilitazioni/corso-iap-online-imprenditore-agricolo-professionale-iap-psr-agricoltura-azienda-agricola

FullSizeRender 3.jpg
bottom of page