top of page
Untitled.png

LOCATIE LOCATIE LOCATIE

Onze visie

De context van een huis in zijn specifieke omgeving in Italië is onze expertise. De locatie is dé doorslaggevende en allerbelangrijkste factor bij je investering in vastgoed en bouwprojecten Italië. Daarom kijken wij naast-, achter-, in-, en om de locatie van het huis of bouwgrond. Een brede en diverse omgevingscontext; sociaal, - cultureel-, geografisch-, economisch-, en toeristisch is vast onderdeel van onze search en advies. Om jou uiteindelijk beter te kunnen laten slagen.

  • Vele jaren ervaring met leven, wonen en werken in (vanuit en tussen) Italië en Nederland

  • Tweetalig met lokale kennis en netwerken van betrouwbare professionals in Italië  

  • Zijn opgewassen tegen de minder makkelijke kanten van Italië 

  • Hebben een eigen ontwerp- en bouwstijl en visie op wonen en leven in Italië

  • Weten hoe om te gaan met bureaucratie in Italië bij locatie search en grondgebied analyse

  • Zijn de onmisbare intermediair tussen opdrachtgever en lokale technische kantoren

  • Zorgen voor aansturing van lokale bouwaannemers 

  • Zijn sterk in marketing en toeristische presentatie van vakantiehuis en betreffende regio

Waarom wij

Onze samenwerking

due Romane-twee Amsterdammers

Wij kennen elkaar al lang. Zijn beide in Rome geboren en hebben het grootste deel van ons leven in Nederland gewoond. Altijd lonkte Italië. In alles wat we deden. Daarin vonden wij elkaar. Daarom Verso Casa. Verso Casa is een samenwerkingsverband tussen Bertollo’s en RWAD.

IMG_9825.jpg

Nathalie Bertollo

IMG_2235.jpg

Eigenaar van Bertollo's. Qua werk en privéleven altijd opgesteld als ambassadeur voor de Italiaanse lifestyle in Nederland. Focus op beste facetten van Italia: la vita italiana, de cultuur, het eten en drinken, leven, bewegen, bezinnen, vakantievieren en wonen in Italië. De goede dingen van Italië over het voetlicht brengen, is wat zij goed kan. Met Verso Casa wil ik mensen op de best mogelijke manier ondersteunen om hun droomhuis of locatie in Italië realiteit te maken. Hoe groot of klein hun budget ook is.

Francesca Wunderle

Architect, partner in RWAD. Ontwerpt en bouwt in beide landen. Ontwerpt diverse villa’s en woonhuizen in beide landen. Zij heeft kennis van en passie voor mooie, lokale, authentieke Italiaanse materialen. En kent veel fabrikanten van Italiaanse (design) meubels. Met onze samenwerking voor Verso Casa wil ik mensen gelukkig laten zijn in hun mooie huis, in een regio en locatie die hun past als de perfect, handgemaakte Italiaanse schoen.

IMG_0756.jpg

Onze partners

Maak kennis met onze partners in Italië

Alessandra Eleuteri 

Alessandra past heel goed in ons team. Ook zij komt uit een familie met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader en is al tientallen jaren werkzaam als architect in Italië (opgeleid als bouwkundige/architect in Rome aan de "La Sapienza" Universiteit).  Alessandra werkt als freelancer voor particulieren opdrachtgevers en bedrijven. 

 

De renovatie van een oude boerderij in de buurt van Orvieto gaf Alessandra de kans om het gebied van de “alto Lazio” goed te leren kennen, waar ze nu een paar jaar woont, in Manziana. Deze regio regio wordt ook wel  “Viterbese” genoemd. En kenmerkt zich door groen, heuvellandschap, afgewisseld met pachtige meren zoals het Bracciano en Bolsena meer. De regio is nog niet mega toeristisch en momenteel zeer in trek bij Italianen en buitenlanders. Mede vanwege de rustieke omgeving, zeer betaalbare huizen prijzen en dicht bij Rome en de de kust. Alessandra heeft een internationale klantenkring en vele mensen geholpen hun eerste, of tweede (vakantie) huis in ItaIië te vinden, kopen en verbouwen. Als geen ander kent zij de beste wegen en ingangen om zaken voor elkaar te krijgen bij verkopende huiseigenaren, makelaars en overheden.

  • Uitgevoerde opdrachten als architect; ontwerpen en realisaties van villa's en woonhuizen, in Nederland en Italië; gebiedsonderzoeken, exterieur- en interieur ontwerp en inrichting met Italiaans design en materiaal.

  • Uitgevoerde concepten onder de vleugels van Bertollo's: Authentieke vakantiehuizen in Italië om op je verlanglijst te zetten, het maken van content en fotografie over Italië.​

bottom of page